TRIPL-DABL ANTETOKUMPA: Milvoki bolji od Atlante u 'Fiserv Forumu'

Košarkaši Milvokija, na krilima sjajnog Janisa Antetokumpa, upisali su trijumf nad Atlanta Hoksima rezultatom 132:121.

Veoma uzbudljivo bilo je u prvom poluvremenu. Tokom prvog kvartala igralo se bez odbrana, što je više odgovaralo Milvokiju koji je, predvođen Antetokumpom, vodio sa 42:37. U drugoj dionici uslijedio je mnogo sporiji ritam i bolje odbrane, pa je na poluvremenu rezultat bio 67:63.

Odmor je više prijao gostima, koji su u trećem kvartalu uspjeli da dodatno smanje zaostatak i pred posljednjih 12 minuta košarke u ‘Fiserv Forumu’ na semaforu je stajalo 99:98.

Baksi su u posljednjoj dionici pokazali da mogu igrati vrhunsku odbranu. Dozvolili su Hoksima svega 23 poena, naspram njihovih 33 i na kraju upisali su laku pobjedu sa konačnih 132:121.

Janis Antetokumpo je sa 32 poena, 11 skokova i 10 asistencija upisao tripl-dabl. Demion Lilard ga je pratio sa 25 poena, devet asistencija i šest skokova. Kameron Pejn je sa klupe dodao 18 poena, od čega polovinu u posljednjem kvartalu. Dabl-dabl upisao je Bobi Portis sa 15 poena i 11 skokova.

Tre Jang je sa 32 poena i 12 asistencija bio najbolji u redovima Hoksa. DeŽonti Marej ga je slijedio sa 30 poena, dok je Bogdan Bogdanović sa klupe dodao 14 poena i tri skoka.

Postavi odgovor