Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović / Twitter

Po starom dobro običaju – Bogdan Bogdanović riješio je utakmicu Filadelfije i Atlante i to veoma važnom trojkom, pa je njegov tim došao do brejka na startu plej-ofa.

Iako je i posle te trojke nastala haotična završnica, u kojoj je i Bogdan izgubio loptu pod svojim košem, njegova trojka bila je dovoljna za pobjedu.

A, nakon meča oglasio se i Bogdanović.

– Nismo igrali kako smo željeli, posebno u drugom poluvremenu. Imali smo nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti, sami smo sebi otežali posao. Ipak smo na kraju uradili ono što je trebalo da se uradi. Zatvorili smo utakmicu i našli način da pobijedimo – rekao je Bogdanović.

Naravno, upitan je i da li uživa u neizvjesnim i napetim završnicama utakmica.

– Svi živimo za takve momente. Kada počnete da igrate košarku i gledate najznačajnije momente sa nekih mečeva, shvatate da je to ono što svi želite. Sada je to realnost, koristim svaku priliku koja mi se ukaže.

Kako je sam rekao, ovaj trijumf će znatno podići moral i samopouzdanje čitavom timu.

– Svakako da nam ova pobjeda svima daje mnogo samopouzdanja, ali opet, oni su i dalje tim broj jedan na Istoku. Tražiće svakako odgovor u narednim mečevima, sposobni su da pobijede na strani, a mi moramo da se držimo našeg plana igre. Poštujemo ih, znamo da će naredni meč biti još teži, ali i sve ostale.

Na kraju meča, pred ta bacanja, Bogdanović je prinio prst usnama kao znak publici da se utiša.

– Mislim da sam prinio prst nosu, imam veliki nos! Ovo je košarka, igrali smo na strani, publika je bučna, bio je to trenutak pred veliki šut…. Ne znači da ih ne poštujem ako pokušavam da ih utišam. U redu je, svakako. Znao sam da moram da pogodim ta bacanja, posle te ukradene lopte, mogao je da bude faul, mogao je da ne bude…Uzeo sam tu loptu i rekao sebi, do đavola, moram da budem bolji! Morao sam da pogodim, bez pardona – rekao je Bogdanović i dodao:

– Znate me svi dugo i gdje sam sve igrao, kada igrate u NBA znate da kad imate bacanja, da vas sa tribina niko neće gađati novčićima ili upaljačima ili vam uperiti laser u oči. To mi se dešavalo u Panatinaikosu. Bilo je teško tako pogađati. Sada znam da toga nema, nisam u takvom okruženju. Sve je u samopouzdanju i u mentalnom aspektu, da budete ono što jeste, utišate publiku i pogodite ta bacanja – objasnio je Bogdanović.

12 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име