DŽEJ AR SMIT OTVORIO DUŠU: Trošio sam 60 hiljada dolara u klubu za jedno veče

Legendarni NBA košarkaš Džej Ar Smit bio je gost podkasta ‘I am athlete’ i govorio je o načinu života zbog kojeg se sada kaje.

Čak 977 utakmica kontroverzni bek je odigrao u svojoj NBA karijeri. Najveći trag ostavio je kao igrač Denvera, Njujorka i Klivlenda. Posljednju sezonu odigrao je u dresu Lejkersa u sezoni 2019/20 gdje se okitio drugim šampionskim prstenom.

Poznat je kao jedan od omiljenih igrača LeBrona Džejmsa. Upravo je sa njim osvojio i obije NBA titule. Prvu u dresu Kavsa, poslije preokreta protiv Golden Stejta, kada su gubili sa 3:1 u finalu, a drugu u Lejkersima u njegovoj posljednjoj sezoni, 20019/20.

Kao gost pomenutog podkasta, spomenuo je neke stvari kojima se ne ponosi.

”Sve se mjeri novcem. Sedimo nas petorica i razgovaramo o tome ko za koliko novca i gdje igra. Zašto smo svaki put morali ići u dvoranu u Los Anđeles kako bi trenirali? Da li je to način da inspirišemo mlađe generacije? Možemo u svakom trenutku graditi škole, teretane, igrališta. Ko će nas spriječiti u tome ako imamo novac?” počeo je Smit.

Džej Ar Smit
photo: nba.com

”Sve je stvar razmišljanja. Šta smo mi radili umesto toga? Ostavljao sam po 60 hiljada dolara za noć u striptiz klubu. Mogao sam umjesto toga nahraniti 2.500 ljudi. Bacao sam novac u klubovima mrtav pijan, bez da se sjećam bilo čega. Sada sjedim i razmišljam kakav sam glupan bio. Mogao sam cijelu svoju zajednicu ljudi da hranim, a ja sam zbog glupih razloga kasnio na timski autobus i plaćao kazne.” otkrio je Džej Ar Smit.

”Sve se svelo na to šta nosimo od odeće, koji brend, kakva auta vozimo. Koga sam pokušavao impresionirati? Jednostavno, nijesam bio zadovoljan sobom. To mi je sve kliknulo nakon što sam osvojio prvi šampionski prsten. Shvatio sam da imam sve na svijetu, a da nisam iskreno srećan.” zaključio je Džej Ar Smit.

Postavi odgovor