VANDERBILT O JOKIĆU: Kada je on to shvatio, bilo je gotovo (VIDEO)

Košarkaš LA Lejkersa Džered Vanderbilt, nije se mnogo dvoumio kada je upitan da li je znao da će Jokić prije šest godina biti dobar kao sada.

Vanderbilt je u NBA ligu stigao 2018. godine kada ga je Orlando birao kao pika druge runde, a potom je odmah trejdovan u Koloradu.

Tamo je ostao dvije godine, prije nego što je zaigrao za Jutu i Minesotu. Sada je u Kaliforniji i postao je jedan od najboljih defanzivaca u ligi.

Još uvijek se sjeća kako je dvostruki MVP bio dobar i prije nego što je osvojio NBA ligu.

”Vidio sam to prvog dana, bio je drugačiji. Kada je shvatio koliko je dobar i koliki uticaj može da ostvari, bilo je gotovo. Sjećam se da su ga svi bodrili da stigne do MVP priznanja. Vil Barton je u tome bio najglasniji. Jednom kada je shvatio da to može uraditi, bilo je definitivno gotovo.” rekao je Vanderbilt u podkastu ‘Tidal league’.

Tokom prvih godina nije imao značajnu ulogu kao danas, ali cijeni taj period svoje karijere.

”Uvijek govorim da postoji vrijednost u tome što sjediš na klupi, iskustvo je najbolji učitelj. U mogućnosti si da posmatraš i gledao sam kako preokreću sistem. Ljudi misle da je njihov put počeo prije pet ili šest godina, to se nije desilo preko noći. Bio sam u mogućnosti da to posmatram iz prvih redova i cijelim što sam mnogo naučio od tamošnjih veterana.” zaključio je Vanderbilt.

Postavi odgovor