DŽEJSON KID NAPUSTIO PRES: Napiši nekad nešto pozitivno

Trener Dalas Maveriksa Džejson Kid bio je izuzetno ljut na pres konferenciji, nakon pobjede njegove ekipe u derbiju Teksasa nad Hjustonom.

Dinamični dvojac Dončić i Irving odigrali su ključnu ulogu u preokretku njegovog tima u drugom poluvremenu, gdje su nadokandili zaostatak od devet poena protiv, do sada, najbolje odbrane u ligi.

Nakon trijumfa, trener Dalasa strastveno je branio svoje igrače kada su ga ispitivali o njihovoj partiji. Konferencija za medije dobila je zanimljiv dio kada je Kid, obraćajući se novinaru ESPN-a Timu MekMahonu zatražio malo pozitivnog medijskog izvještavanja o njihovom uspjehu.

”Možda su stvari za koje ste mislili da će se dogoditi prvog dana, da bi trebale biti uspješne odmah na početku. Potrebno je vrijeme i neuspjeh je u redu.” počeo je trener Mavsa.

”Nije loša stvar doživjeti neuspjeh za sportiste, jer je bolje učiti iz toga. Njih dvojica su najbolji na svijetu i osjećamo se vrlo ugodno sa njima. Ponekad lopta uđe, ponekad ne, ali učimo iz toga. Kao što ste spomenuli, oni su jedan od najboljih dvojica u ‘clutch time’-u.” dodao je Džejson Kid.

Potom se direktno obratio novinaru ESPN-a.

”To je bilo nešto što ste vi htjeli napraviti veliku stvar prošle godine, ali ne pravite ove jer sada sve ide dobro. Dakle, napiši nekad nešto pozitivno, to je moj odgovor. U redu je pisati pozitivne stvari, ljudi će ih čitati vjeruj mi. Svijet je već dovoljno negativan, ne moraš biti i ti, zar ne?” ljut je bio Kid, koji je potom napustio salu.

Postavi odgovor