Milvoki slavio u Medison Skver Gardenu

Ekipa Njujork Niksa je, u svom Medison Skver Gardenu, dočekala zahuktalu ekipu Milvoki Baksa. Domaći su u veoma interesantnoj utakmici pretrpjeli poraz rezultatom 103:109.

Sjajna košarka u prvom poluvremenu, nakon kojeg je i dalje bilo sve otvoreno i nije se naslućivao pobjednik. Rezultat nakon dvije odigrane četvrtine bio je 45:47 u korist Milvokija.

Ni nakon treće dionice ništa nije bilo riješeno, ali sve je stalo u posljednjih, nešto manje od minut. Niksi su preko Robinsona i Bransona stigli do 103:103 na 48. sekundi prije kraja.

Činilo se, tada, da će domaći stići do iznenađenja, međutim iskusna ekipa Baksa nije to dozvolila. Grejson Alen je, pola minuta prije kraja, pogodio trojku, a zatim Holidej i Hil, nakon uzastopnih promašaja Niksa, sa linije penala postavili konačnih 103:109.

Beret je bio najefikasniji u redovima domaćih sa 26. poena. Džulius Rendl dodao je 18. poena, poen manje imao je Branson. Mičel Robinson upisao je dabl-dabl sa 15. poena i 20. skokova, od čega čak 11. ofanzivnih.

Milvoki je, do trijumfa, predvodio Janis Antetokumpo sa dabl-dabl učinkom od 37. poena i 13. skokova, uz 7. asistencija. Džru Holidej stigao je do 22. poena a Bobi Portis do dabl-dabla sa 10. poena i 12. skokova.

Milvoki je na učinku od 15. pobjeda i 5. poraza, dok Niksi imaju 10. trijumfa i 12. izgubljenih utakmica. Baksi u sljedećoj rundi dočekuju Lejkerse, gdje će tražiti 4. trijumf u nizu, dok će Niksi ugostiti Dalas Maverikse.

Postavi odgovor