VELIKI PREOKRET SAKRAMENTA: 'Ratnici' ispustili 24 poena prednosti

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Golden Stejt Voriorse u svom ‘Golden 1. Centru’ nakon ogromnog preokreta rezultatom 124:123.

Gosti iz San Franciska bili su vrlo raspoloženi od samog starta i u potpunosti nadigrali Sakramento tokom većeg dijela prvog poluvremena.

U finišu drugog kvartala ekipa Stiva Kera je serijom od 8:0 stigla do maksimalnih +24 poena prednosti, da bi prvo poluvrijeme Sakramento zaključio serijom od 7:0 za 55:72 na poluvremenu.

Potpunu napadačku rapsodiju priredili su domaći u trećem kvartalu. Ekipa Majka Brauna pokazala je kakvim arsenalom raspolaže i sa 40 ubačenih poena se u potpunosti vratila u meč.

Četvrtu dionicu, za razliku od treće, obilježila je vrhunska defanziva Sakramenta. Na minut prije kraja gosti su vodili sa 118:123, da bi potom Foks bio polovičan sa linije penala.

Nakon neiskorišćenog napada Voriorsa, uslijedila je kazna u vidu trojke Malika Monka za 122:123 na 38 sekundi prije kraja. Ponovo su domaći demonstrirali sjajnu odbranu i u posljednjem napadu na utakmici Malik Monk je novim pogotkom donio veliki preokret i pobjedu Sakramentu rezultatom 124:123.

Di'Eron Foks je meč završio sa 29 poena, devet skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Kevin Erter sa 21 poenom, devet skokova i pet asistencija, a junak trijumfa Malik Monk meč je završio sa 21 poenom, tri skoka i asistencijom.

Na drugoj strani identične dabl-dabl učinke upisali su Vigins i Kari, koji su meč završili sa po 29 poena i 10 skokova. Klej Tomson ih je pratio sa 20 poena i devet skokova.

Postavi odgovor