NEDOVIĆ: Nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu

0
1
nedović
FOTO: REUTERS/David W Cerny

Košarkaš reprezentacije Srbije Nemanja Nedović neće biti dio tima na Svjetskom prvenstvu, a tu odluku donio je nakon četiri test utakmice koje je Srbija odigrala u okviru “Akropolis kupa”.

„Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cijele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osjećam obavezu da objasnim zašto više neću biti dio reprezentacije koja ide na Svjetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvijek sa radošću odmicale, uvidio sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim.”

“Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodijeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom povjerenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspjeha na Svjetskom prvenstvu i vjerujem da će nas obradovati.” rekao je Nedović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Nakon Nedovića i direktor selekcije Dragan Tarlać se oglasio na ovu temu.

„Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavijestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumijevanje i prihvatanje argumenata koje je iznio, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog ljeta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna.“ rekao je Tarlać.

Srbija će poslednji meč pred odlazak u Aziju odigrati protiv Portorika u Štark Areni, a u grupi na Svjetskom prvenstvu osim Portorika sa Srbijom u grupi su i Južni Sudan i Kina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име