Dangubić
Izvor: KSS / Instagram
Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić našao se na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za mečeve protiv Letonije i Belgije.

Prvotimac Partizana ističe da se rado odazvao pozivu te da će uraditi sve da pomogne nacionalnom timu pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

– Rado sam se odazvao i tu sam da pomognem. Maksimalno sam fokusiram da odradim svoj dio posla. Nadam se da ćemo biti uspješni u ovom prozoru. Iskoristili smo prve trenutke sastanka da se upoznamo sa selektorom i njegovim principima što tiče odbrane i napada. Prva dva treninga su poslužila da se taktički upoznamo sa trenerovim zahtjevima. Svi smo koncentrisani, znamo da imao veoma malo vremena da usvojimo nove detalje. Mislim da za sada radimo dobar posao, istakao je Dangubić.

Prvi duel je već sutra protiv Letonije od 20 časova, svi znaju da je bilo malo vremena za pripreme ali ističe da trener zahtjeva pažnju da bi na kraju odigrali dobar meč.

– Iz tog razloga trener i zahtjeva od nas da budemo fokusirani non-stop i vam terena, što se tiče sastanaka, da budemo pažljivi, da pohvatamo sve detalje kako bismo bili spremni da odigramao dobar meč.

Zatim je analizirao narednog protivnika:

– Oni igraju veoma brzu košarku i naša odbrana u tranziciji biće jedan od ključnih faktora u meču. Opšte je poznato da su dobri šuteri, moramo biti koncentrisani na našu odbranu i da kroz nju dođemo do samopouzdanja i da dobru odbranu pretvorimo u dobar napad.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име