NIKOLA MIROTIĆ: Olimpija zaslužuje da bude u vrhu Evrope

Nikola Mirotić je od ljetos igrač Olimpije iz Milana i jeć je oduševljen novim klubom.

On navodi da je to klub u koji igrači žele da dođu i da je po organizaciji najbliži klubovima iz NBA lige.

“Želio sam klub sa potencijalom da dođe do Fajnal fora Evrolige. Nemamo šta da krijemo jer Olimpija zaslužuje da bude u vrhu Evrope.Razgovarao sam i sa bivšim igračima i dobio samo dobre informacije. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne veterane, odličnog trenera, a takođe je i Milano i savršen grad za život, za moju porodicu, za moju djecu “- rekao je Mirotić za klupski sajt.

Nikola Mirotić je inpresioniran organizacijom kluba.

“Ovdje sam deset dana i već sam impresioniran klubom, kako funkcioniše, koliko ljudi radi da bi vas doveo u poziciju da igrate najbolje.To je nešto najbliže NBA klubu koji sam video u svojoj karijeri. Ovo je klub u koji igrači žele da dođu.”

Mirotić je i prije sarađivao sa Etoreom Mesinom u Realu na početku karijere, navodeći da je Mesina osoba za koju želi da se bori,
takmiči i pomaže mu da pobede.

“Želim da pobijedim za njegov tim. Kad sam bio klinac koji je pokušavao da preživi u prvom timu Reala dao mi je šansu. Rekao mi je da vrijedno radim i da budem spreman za dan kad dođe prilika za igru. Dva mjeseca kasnije prilika je stigla i od tog trenutka sve je u mojoj karijeri krenulo uzlaznom putanjom. Uvijek smo bili u kontaktu, viđali smo se i kad smo bili u NBA. Mislim da je on jedan od dva ili tri najbolja trenera ikada u Evropi. Imao sam osjećaj da naš zajednički rad nije završen pa sam srećan što mogu ponovo da sarađujem sa njim – zaključio je Nikola Mirotić.

Postavi odgovor