Nil
Twitter/Nil
Novo pojačanje košarkaškog kluba SC Derby, Erik Nil, stigao je u Podgoricu iz poljske lige i upoznao se sa saigračima i stručnim štabom.

Nil je rođen 15. marta 1995. gorine u Dalasu, Teksas. Proveo je četiri godine na Univerzitetu Teksas Erlington gdje je u seniorskoj sezoni bio lider ekipe sa 16.7 poena, 6.7 asistencija i 4.2 skoka uz skoro dvije ukradene lopte.

Od 2018. godine je u Evropi gdje je proveo tri sezone u Turskoj nastupajući za Jeni Mamak i Fethi. U sezoni 2020/21 u turskom šampionatu je bilježio 14.1 poen, 5.6 asistencija, 4 skoka, 1.15 ukradenih lopti uz šut za tri poena od 40%.

Tekuću sezonu je nastupao za Spojniju Stargrad u poljkoj ligi. U 17 mečeva je bilježio 16.2 poena, 7.1 asistenciju i 4.2 skoka uz 1.5 ukradenu loptu. 

“Ovdje sam da pomognem timu i dam sve od sebe – da kreiram napad, da postižem poene kad se to od mene očekuje. Brz sam igrač, igram brzo u odbrani i napadu, dobro čitam igru. Imam prijatelje koji igraju u ABA ligi, upoznat sam sa ovim takmičenjem. Spreman sam da igram. Sviđa mi se grad. Ekipa me je lijepo dočekala”, poručio je Nil.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име