Veličković novica
Twitter: Veličković

Iako je prošlo već neko vrijeme od smrti legendarnog Dušana Dude Ivkovića, reakcije se i dalje nižu.

Ovog puta o legendarnom košarkaškom stručnjaku govorio je doskorašnji igrač Partizana, Novica Veličković, koji je imao priliku da sarađuje sa njim.

– Imao sam vrhunski odnos sa njim i neku ulogu koju je on meni namijenio u reprezentaciji pogodio je do srži. Napravio je, tada 2008. kada je preuzeo reprezentaciju mlad tim, prosjek nam je bio 21-22 godine. Stvarno smo napravili čudo od kvalifikacija gdje smo imali samo jedan poraz – prisjetio se Veličković.

Upravo na dan njegove oproštajne utakmice Dušan Ivković nas je napustio.

– Desilo se da nas je na taj dan napustio i Duda Ivković koji mi je u jednom dijelu karijere mnogo pomogao, koga sam mnogo volio i na taj dan se sve pomiješalo – ispričao je Novica.

Posebno je u radu sa Dušanom Ivkovićem, Novica Veličković istakao profesionalizam kao ključ uspjeha.

– Taj odnos, taj profesionalizam bio je fantastičan i mene je baš pogodilo kada nas je napustio. Pričao sam sa dosta saigrača taj dan i posle toga i mislim da je to gubitak koji će se tek osjetiti. On je neko ko je stvarao i postavljao stvari na neki viši nivo iz godine u godinu. Kod njega se stvarno zna kako se radi, šta se radi, znali smo od ujutru kad se probudimo do uveče šta radimo. Veliki gubitak ne samo za našu košarku – rekao je emotivni Veličković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име