Željko Obradović
Željko Obradović – trener Partizana nakon večerašnje utakmice rekao je svoje utiske, i istakao da mu je ovo veoma težak dan.

Partizan je na veličanstven način obilježio kraj igračke karijere kapitena Novice Veličkovića, crno-bijeli su pred punim tribinama ”Štark arene” savladali evropskog prvaka Efes sa 92:85.

Nažalost, ovaj meč je protekao i u znaku jutrošnje tužne vijesti da je legendarni trener Dušan Ivković preminuo u Beogradu.

”Jedan dan koji je prepun emocija. Da probam da krenem nekim normalnim redosledom. Prvo da zahvalim ekipi Efesa koja je došla da uveliča ovu utakmicu, poslednju za Novicu Veličkovića. Mislim da je i za njega i sve nas bila čast da se igra utakmica u Areni protiv evropskog prvaka. Zaista, hvala svim ljudima iz Efesa, počev od trenera Atamana. Mislim da su ispoštovali svaki detalj koji smo se dogovorili prije utakmice i hvala im što su došli i uveličaju ovaj meč“, počeo je Obradović.

Naravno, drago mi je zbog Novice da je sve ovako proteklo, to je igrač koji je obilježio jednu epohu u Partizanu. Sve se vidjelo koliko je publika uz njega, lijep govor je održao, sjetio se svega. Čestitam mu na svemu što je uradio u Partizanu i pozvao sam ga dođe na naše treninge kad god može da bude sa nama.” Rekao je Obradović.

Važno je i da su navijači došli u tolikom broju, bila je ovo prva utakmica ove ekipe pred njima, hvala im što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i hvala im što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način na koji je on to zaslužio. Meni lično veoma težak dan, pokušao sam da se što više koncentrišem na utakmicu, igrači su odigrali izuzetno borbeno, ali i Efesu je nedostajalo mnogo igrača, nisu odigrali na nivou kako inače igraju.

Mnogo mi je žao što sam dobio tu tragičnu vijest kad sam se jutros probudio. Ne bih mnogo o mom odnosu sa Dudom, to je opšte poznato, mislim da je Partizan uradio sve da se od Dude oprostimo na dostojanstven način. Biće prilike i u budućnosti, jer to je čovjek koji je mnogo dao Partizanu”, zaključio je Obradović.

2 KOMENTARI

  1. Ko je pratio njegovo vodjenje utakmice a posebno time-out Dudin, mogao je da vidi sa kakvom mirnoćom se daju savketi igračima.Imao je on trenutke i kad poludi ali uglavnom je vodio utakmice kao gospodin a prije svega je bio vrhunski stručnjak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име