Obradović
Sergio Perez/Željko Obradović/Reuters via Guliver image

Od dana kada je zvanično objavljeno da će Željko Obradović da se vrati na klupu Partizana bilo je jasno da će crno-bijeli imati odličan tim.

Dokazano je to u prelaznom roku potpisivanjem košarkaša poput Zeka Ledeja, Kevina Pantera, Dalasa Mura, Rodionsa Kuruksa, Alena Smailagića, Jama Madara, Balše Koprivice i Alekse Avramovića.

Ono što je prvo upalo u oči je da su manje-više to provjerena imena uz neka mlada od kojih se tek očekuje da eksplodiraju.

Pored toga se uvijek provlačio i epitet – skupa. Baš to spominjanje cijene pomalo smeta treneru Željku Obradoviću koji je imao javni apel za predsjednika Partizana Ostoju Mijailovića.

– Zoran Savić će da izađe i da kaže i to ću ja zamoliti i njega i predsjednika Ostoju Mijailovića da urade, da stave novinarima i cijeloj javnosti, da ne bi bilo tračeva, da se vidi koliko košta ovaj tim Partizana, a koliko je koštao prošle godine. Ono što ja imam kao informaciju je nešto što je apsolutno normalno da bude, ali neću ja da izlazim u javnost zato što je to posao kao što sam rekao Zorana Savića, sportskog direktora, i predsjednika kluba – rekao je Obradović za “Al Džaziru”.

Ono što je vrlo interesantno je da je Obradović istakao da nema potpisan ugovor sa crno-bijelima.

– Ja nemam ugovor sa Partizanom. Nisam potpisao ugovor sa Partizanom. Zato što meni ne treba ugovor sa Partizanom?! Gospodin Ostoja Mijailović je čovjek kome ja vjerujem. Ja sam ga pitao da li ti meni vjeruješ. Rekao mi je vjerujem ti, ja vjerujem tebi. Kraj. Da li ću da ga potpišem sjutra? Otkud znam. Neću da se bavim time.

Obradović je umirio navijače Partizana porukom da mu je plan da barem tri godine ostane na klupi kluba jer je tek započeo novi projekat.

– Mnogo mi je važnije da mi svi igrači budu na treningu. Ja znam ko sam i šta sam i kakav sam. I to mi je najvažnije. Dogovorili smo se da saradnja traje tri godine, to je tako, moja reč je važnija od bilo kakvog potpisa! Trebalo bi da provedemo najmanje tri godine zajedno, ovo je projekat.

Ne krije slavni trener da je imao jako puno ponuda iz Evrolige, ali ih je sve odbio zbog Partizana.

– Dolazile su ponude iz klubova Evrolige međutim ja sam rekao da mi treba neka ekstra motivacija, da mi treba nešto što će ekstra da me privuče. Imao sam mogućnost da izaberem gdje ću da radim. Izabrao sam Partizan. To je najčistija emocija koja me povukla da radim u Partizanu.

Pokušao je Obradović javnosti da približi kako su crno-bijeli uspjeli da privuku jednog od najtraženijih košarkaša ovog ljeta – Kevina Pantera.

– Ja sam bio u Pioniru, na predolimpijskom turniru, kad je stigla ta vijest da je Milano riješio da ne produži ugovor sa Kevinom Panterom. Istog trenutka okrenuo Zorana i rekao mu “Ajde provjeri to”. Dobio sam informaciju od bivšeg igrača Điđija Datomea gdje sam pitao da nije neki problem, šta se dešava. Điđi mi je rekao: “Ne, sve je ok, on je super momak. Istina je to”.

Potom je uslijedio poziv koji je na kraju i doveo do realizacije transfera.

– Zoran je posle toga istog trenutka poslao telefon Pantera gdje sam ga okrenuo. Imao sam izvanredan razgovor sa njim. Ako mene pitate ja sam bio iznenađen njegovom reakcijom. Čovjek je iz Evrolige. Međutim kad je porazgovarao sa mnom, dogovorili smo se da se čujemo sledeći dan. Sledeći dan mi je on rekao: “To je to”. Da bi mi posle toga poslao poruku da će da potpiše. Znači koliko ste vi iznenađeni, koliko su svi bili iznenađeni, toliko sam i ja. Ali očigledno kada pričaju dva čovjeka odrasla, koji razumiju jedan drugog, da se veoma brzo dogovore, da se vrlo brzo nađu.

Objasnio je potom Obradović i kako se odlučio za Madara kao i kako je Avramović odabrao baš Partizan.

– Zoran i ja smo gledali 20 plejmejkera, ja sam odabrao ovog momka. Zato što mislim da je on neko ko uživa igrajući košarku. Zašto sam uspio da ubijedim Avramovića? Zato što je to isto to (kao u slučaju Madara, prim.aut). Htio sam da napravim tim sa igračima koji su željni uspjha, koji su gladni i željni košarkaške igre. Ledej mi je na prvom treningu pokazao da je takav. To je sve izvanredan spoj onoga što sam želio – zaključio je trofejni trener.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име