OBRADOVIĆU POMIJEŠANA OSJEĆANJA: Pokazali smo da se nikada ne predajemo, teška povreda Avramovića

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle velikog preokreta njegove ekipe protiv Olimpije Milano istakao je da da je zadovoljan pobjedom ali da ga brine povreda Avramovića.

Ključ pobjede je vjera igrača uz ogromnu podršku sa tribina smatra trener crno-bijelih.

„Kako smo stigli do pobede? Jednostavno. Igrači su vjerovali jedan drugome. Imali smo ogromnu podršku navijača, igrali smo sa nevjerovatnom energijom od sredine treće dionice. Milano je odigrao izuzetno dobro sve do sredine treće dionice, ali smo pokazali karakter, pokazali smo da smo tim koji se nikada ne predaje“, naglasio je Obradović, pa nastavio:

„Da nismo vjerovali i da nismo imali ogromnu podršku navijača i kada smo bili u debelom minisu, Milano bi slavio bez problema. Energija sa tribina i energija na parketu se pretvorila u sinergiju. Lavovski dio posla u odbrani su uradili Jaramaz, Anđušić i Smajlagić. Žao mi je što se povredio Aleksa, u pitanju je prelom noge. Toliko loših stvari mu se desilo od početka sezone da nemam riječi“.

Obradović je istakao da će njegova ekipa morati da nastavi sa pobjedama i na gostovanjima kako bi izborila plej-of Evrolige.

Kada su u pitanju oscilacije smatra da je to normalna pojava u ovoj fazi.

„Oscilacije? Evroliga, duplo kolo. Nema ekipa u Evropi koja može da igra na istom nivou od početka do kraja iz utakmice u utakmicu. Ono što me raduje je činjenica da smo ponovo pokazali da se nikada ne predajemo. Imali smo mnogo problema sa Šildsom u prvom poluvremenu, na minus 15 smo podigli nivo odbrane, borili smo se, dali sve od sebe i zasluženo smo stigli do pobede. Okrećemo se iskušenjima koja slede. Čekaju nas tri gostovanja, Žalgiris, Valensija, Real. Moramo da pobjeđujemo u gostima“, zaključio je Obradović.

Postavi odgovor