Olimpija Milano u potrazi za centrom

Olimpija Milano je u prethodnoj nedelji gostovala u Rusiji u duplom kolu Evrolige i doživjela poraze i od Uniks Kazanja i od Zenita iz Sankt Peterburga.

U utakmici sa Uniksom nisu imali nikakve šanse već od prvog minuta ali ono što je više zabrinulo trenera Olimpije iz Milana je povreda Mitoglua. Naime, grčki reprezentativac je polomio metatarzalnu kost lijeve noge i moraće da odsustvuje sa terena.

Nakon dva poraza u Evroligi, Milano je slavio u domaćem prvenstvu ali je Pol Bilja doživio kontuziju, dok je Moraskini takođe van terena.

Prvi potez koji je Olimpija napravila je potpisivanje Tomaza Baldaza iz Fortitudo Bolonje koji igra na poziciji beka.

Od Baldaza se ne očekuje da igra u Evroligi već da rastereti glavne igrače u domaćem prvenstvu.

Sledeći korak Olimpije je potpisivanje centra a nekoliko imena se pominje poslednjih dana. Jonas Jerebko je od januara slobodan agent od kada je napustio Himki. Tarik Blek i Matijas Lesor su takođe pominjani kao moguća pojačanja.

Poslednje ime koje se pominjalo je Džalil Okafor, bivši NBA centar koji je prethodne sezone u Detroir Pistonsima postizao 5.4 poena i imao 2.4 skoka.

3 Komentara

  Odavno njima fali dobar centar. Kad bi rijesili pitanje pojacanja na toj poziciji biljezili bi bolje rezultate od ovih dosadasnjih.

  Odgovori

  Ako je ovo istina da ozbiljno rtazmisljaju da dovedu Matijasa Lesora to bi im bio pun pogodak .. Pisalo se ranije da ga zeli i Partizan

  Odgovori

  Tarik nevjerovatno odraz i ujedno nevjerovatan bloker

  Odgovori

Postavi odgovor