Mijailović
Izvor: Twitter
Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da bi napustio tu funkciju da nije uspio da dovede Željka Obradovića za trenera.

On je u razgovoru za Sportski žurnal rekao da je dugo čekao “DA” od najtrofejnijeg evropskog trenera svih vremena i da nijednog trenutka nije imao plan B.

Najponosniji sam što smo uspjeli da vratimo Željka Obradovića u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, vjerovatno bih otišao iz kluba. Nisam vjerovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović“, rekao je on.

“Iskreno, ponosan sam što smo opstali kao Partizan. Realno, te 2017. godine klub je postojao samo na papiru i svi su sumnjali da išta kvalitetno možemo da uradimo. Samo je dug ka toj famoznoj banci, i ka Dušku Vujoševiću, bio je dva milinona eura. To je za nas ozbiljan novac. Bilo je mnogo neriješenih problema. Ponosan sam što smo opstali kao klub, ali i što smo za ove četiri godine uspjeli da se borimo i budemo konkurentni. Što smo osvojili i neke trofeje i što smo – u toj sezoni kada nas je, nažalost korona sve zajedno pokosila – uspjeli da dođemo u situaciju da budemo prvi u svim takmičenjima, pa i da, eventualno, dođemo u situaciju da osvojimo sve trofeje”, rekao je Mijailović za Žurnal.

Kako kaže ideja za povratkom jednog od najboljih trenera Evrope dugo je bila prisutna u mislima prvog čoveka Partizana.

“Uvijek sam imao želju da Obradović bude trener kluba u kome sam ja predsjednik. Ali to u tom trenutku nije bilo realno. Kako je vrijeme prolazilo, shvatio sam da on ima posebnu vezu prema Partizanu, da će sigurno doći trenutak kada će se otvoriti ta tema. Način na koji je on komunicirao u Partizanu i te posebne emocije, meni su bile dokaz da postoji neka šansa”.

On kaže da je bio potpuno direktan sa Obradovićem.

“U jednom trenutku sam mu i najiskrenije rekao da nemam rezervnu opciju i da ću da ga čekam koliko god treba. Ali vjerovao sam da će on da pristane. Čak je o poslije bio period i neke ćutnje, od nekih 20 dana, što mi jedan od težih perioda. Gdje sam čekao da se javi… Nekih sedam dana prije nego što smo se dogovorili, razgovarali smo tri sata. Tada sam zaključio da postoji 70 odsto šansi da pristane. Ozbiljan je čovijek, zna šta hoće, potrebni su mu uslovi. Svjestan je rizika koji prihvata. Ta situacija je više meni odgovarala kao predsjedniku, neko njemu kao treneru”.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име