Ostoja Mijailović: Ova sezona je u najvećoj mjeri posljedica kraja prošle

2
18
Ostoja
Twitter: Predsjednik Partizana o sezoni
Predsjednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je danas da je prekid prošle sezone zbog pandemije korona virusa uzrok loših rezultata ove.

“Kraj prošle sezone je jedan od nesrećnijih, kako je ona završena pored svih napora koje smo uložili… Onakav prekid sezone je loša situacija koja se desila za klub, a ova je praktično posljedica u najvećoj mjeri prošle sezone, koja je prekinuta kada smo bili prvi kada je trebalo da se vratimo u Evroligu na velika vrata. Ali, moramo da nastavimo dalje”, rekao je Mijailović novinarima.

Ostoja Mijailović je istakao da je potrebno da se Partizan okrene novoj “organizaciji, filozofiji i sistemu rada”.

“Gledamo u budućnost i više se nećemo vraćati u prošlost”, naveo je predsjednik košarkaškog kluba Partizan.

Upitan je za to što ga dio navijača krivi za trenutno stanje u Partizanu.

“Svi zajedno smo neko ko kratko pamti. Zaboravili smo 2017. godinu i da niko nije hteo da dođe u upravu KK Partizan. Znao sam da dolazi teško vreme za Partizan, turbulentna sezona, da Partizan nema snage da mentalno preboli nepravdu koja mu je napravljena. Da sam tog trenutka mislio na sebe, podnio bih ostavku i otišao kao neko ko je protekle decenije najviše uradio za Partizan. Ali, nisam mogao da ostavim ljude da Partizan potone do kraja”, rekao je Ostoja Mijailović.

“Ako ima neko ko može da uradi više od mene, nas, bilo bi nepravedno da ne dođe. Ali, dajte mi ideju ko je to ko će trošiti svoj novac da Partizan vrati na staze stare slave”, dodao je predsjednik košarkaškog kluba Partizan.

On je dodao da se dugo opirao medijskim raspravama i da je prije nekoliko mjeseci odlučio da se to više neće dešavati, osim ako neko bude napadao zaposlene u Partizanu.

Postavljen je novi sportski direktor, a tu funkciju će obavljati Zoran Savić.

“Savića poznaje cijela svjetska košarkaška javnost. To je čovek koji je dosta poznat u svijetu košarke i mnogo toga je radio i kao sportski direktor i kao menadžer. Možda je najviše učinio kao košarkaš”, kazao je Ostoja Mijailović.

Upitan je za tužbu bivšeg trenera Andreu Trinkijerija i potraživanja od Partizana.

“Trinkijeriju je bilo sve plaćeno kada je odlazio iz Partizana. Sada potražuje ono što nije zaradio. Da li ima pravo na to ili ne, odlučivaće BAT. Ja mislim da nema pravo”, naveo je Ostoja Mijailović.

Prvi čovjek crno-bijelih je istakao da je najveći problem kada bivši igrači ili zaposleni traže “ono što nisu zaradilli”, odnosno kamate i kamate na kamate.

2 KOMENTARI

  1. Slusajuci Ostoju pomislim – sta li bi tek bilo sa Partizanom da tu nije bio on svih ovih godina, tako predan, radan, strucan, velikodusan, srcem okrenut Partizanu, duša mala, prosto covjek da ga cmokne od milošte 😁😁

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име