Panatinaikos
Evroliga
Svima je poznato da je prošle sezone bivši predsjednik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos ratovao sa Evroligom, a kako se čini i nova uprava je krenula sličnim putem.

Iako je grčki tim promijenio upravljačku strukturu, strasti na relaciji Panatinaikos – Evroliga se ne stišavaju.

Ovoga puta, povod su sudijske odluke na utakmici sa Real Madridom koju je PAO izgubio.

Grčki klub nije bio zadovoljan pojedinim odlukama sudijske trojke Uroš Nikolić (Srbija), Damir Javor (Slovenija) i Robert Lotermozer (Njemačka).

Na početku sezone nova uprava Panatinaikosa je preuzela obavezu da će raditi na poboljšanju odnosa sa Evroligom, čuvajući interese kluba i takmičenja. Ipak, nakon ozbiljnih grešaka sudija na utakmici sa Real Madridom, koji su nas koštali pobjede, u obavezi smo da reagujemo zbog istorije, navijača i sponzora našeg kluba.

Nažalost, s obzirom na to kako se takmičenje razvija u poslednjih nekoliko godina, nemamo drugi način nego da se pismeno žalimo na ishod meča sa Realom. Tražili ste od nas da zaštitimo proizvod ne istupanjem u javnost, ali neke odluke toliko štete košarci u Evropi da su one same po sebi predmet javnosti.

Poštovani, Panatinaikos je uvijek bio i biće, finansijski i istorijski predvodnik bilo kog takmičenja u kome učestvuje. Zato tražimo od svih da nas poštuju, kao i našu istoriju i cjelokupan doprinos evropskoj košarci. Ponašanje od sinoć nije uvrjedljivo samo prema nama, već i prema cjelokupnoj košarci čiji smo ambasadori decenijama – stoji, između ostalog, u saopštenju Panatinaikosa.

Čeka se odgovor Evrolige i Đordija Bartomeua…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име