Panter
Kevin Panter / google

I prije početka sezone, košarkaši Partizana u centru pažnje, a sve je počelo dolaskom Željka Obradovića.

Nije jedini, stiglo je još nekoliko imena, a među njima je i Kevin Panter – vjerovatno najzanimljivije pojačanje.

Panter se još jednom oglasio i otkrio neke detalje o saradnji sa Partizanom i o Obradoviću.

– Obradović voli izazove. Vratio se trenerskom poslu. Želi naporno da radi. Moj život je bio pun izazova kada sam bio klinac. Tako da sam u startu bio za tako nešto – rekao je Panter.

Jasno je da je glavni cilj ove sezone povratak u Evroligu, bilo kroz Evrokup, bilo kroz ABA ligu.

– To vam daje dodatnu motivaciju da napravite nešto posebno. Na početku sam bio malo skeptičan. Ali kada sam razmislio, lako sam donio odluku.

Panter je već igrao u Evropi, ali sada je otkrio da mu nije bilo lako da se privikne.

– Stil košarke je čudan. Pitao sam se zašto se rade određene stvari. Zašto pravite faulove u tranziciji? Mrzio sam to. Sada ih pravim kad god sam u prilici, jer shvatam igru i zašto se to radi. U prvoj godini sam mislio da je to najgluplja stvar, jer u Americi to ne radimo. U NBA ili na koledžu, ništa slično nisam vidio. Ali vremenom ukapiraš zašto se to radi – kaže Panter i dodaje:

– Možeš realno da napraviš faul i prekineš kontru i da ne primiš dva poena. Shvatio sam u Evropi kako da koristim faulove. Mnogi Amerikanci koji dođu to ne kapiraju. Oni to kriju, ali ja vam govorim jer je istina.

Spekuliše se da je u Srbiji jedan od najplaćenijih košarkaša ikada, sa milionskim primanjima po sezoni.

– Teret sa mojih ramena nikada ne odlazi, to je nemoguće. Polazeći od mjesta iz kojeg sam došao, stvari koje sam uradio da bih bio ovdje, konstantno je tu. Ove godine je možda i veći nego ikada – zaključio je Panter.

3 KOMENTARI

  1. Još uvijek pokušava da objasni zašto je prešao sa konja na magarca u svakom pogledu…. U redu je, uzeo si pare koje ti niko drugi nije ponudio i to je to. Profesionalac si, živiš od basketa i sasvim je normalno da odeš u klub koji ti ponudi najviše.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име