Marko Pecarski
Marko Pecarski / Twitter

Još u mlađim kategorijama Marko Pecarski je važio za ogromnog talenta. Dokazivao je to brutalnim brojkama i, činilo se, nezadrživim napretkom. Uslijedila je prekomanda u prvi tim Partizana odakle kreće sunovrat velikog talenta.

Kada je Partizan vratio Pecarskog iz minhenskog Bajerna činilo se da su crno-bijeli pogodili sa pojačanjem i da će u prepoznatljivom sistemu forsiranja mladih igrača srpska košarka uskoro dobiti još jednog bisera.

Nakon dvije godine tokom kojih je više bio na klupi nego na terenu, Pecarski je odlučio da napusti Partizan i ode u redove FMP-a.

I “panteri” su poznati kao neko ko daje mladim igračima šansu. Ne može se čak reći da je Pecarski nije dobio. Međutim, utisak je da je definitivno nije iskoristio.

Bilo je tu zaista suviše oscilacija. Istina, imao je mladi krilni centar nekih fantastičnih partija, ali se potom dešavalo da “nestane” i da ga nema dvije, tri utakmice.

Očigledno da ni FMP ni Pecarski nisu bili zadovoljni saradnjom pa je danas došlo do sporazumnog raskida ugovora dvije strane.

– FMP želi 21-godišnjem Marku Pecarskom puno sreće u nastavku karijere, a klub nastavlja aktivnosti u prelaznom roku u kome su u klub već stigli novi trener Nenad Stefanović kao i košarkaši Nerandžić, Džouns, Nikolić, dok je iskusni centar Izundu produžio ugovor – stoji u saopštenju člana ABA lige.

Sunovrat karijere Pecarskog se nastavlja. Mada, ne treba zaboraviti da mu je tek 21 godina. Ima još vremena i prostora da svijetla predviđanja na kraju u potpunosti i ostvari.

Vidjećemo samo u kom klubu će pokušati da karijeru vrati na pravi put.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име