Peković
Peković / Twitter
Nikola Peković je zvanično proglašen za predsjednika košarkaškog saveza Crne Gore, došao je na mjesto Veselina Barovića.

“Osjećam veliku čast i obavezu, hvala svima koji su me podržali. Nadam se da ću u periodu koji slijedi opravdati ukazano povjerenje. Maksimalno savjesno ću raditi posao. Imamo dosta obaveza, mnogo takmičenja, biće dosta raznih pitanja i trudiću se, sa svojim timom, da što bolje odgovorimo na sve zahtjeve sa kojim ćemo se suočiti”.

U junu košarkašice igraju Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a u avgustu košarkaši kreću sa pretkvalifikacijama za Mundobasket.

“Selektor ostaje Boško Radović. Tu nema nikakvih promjena, mijenjalo se samo rukovodstvo”, navodi Peković pa dodaje:

“Već krajem nedelje, počinjemo sa radom. Krenućemo po opštinama, da obavimo razgovore sa svima, sa kojima budemo mogli. Poslati su dopisi klubovima, sve mora da se obiđe i sagleda, jer bez mladih igrača nema ni budućnosti košarke. Imamo već dosta igrača iz seniorske selekcije koji su na zalasku karijere, moraće neki novi klinci da dođu”.

“Sigurno je da ne možemo da uskratimo klubovima koji se bore za medalje da dovode strance, ali svako voli da ima što više naših, domaćih igrača. Imamo dosta timova u ABA 2 ligi, Prva liga nikad nije bila ovako jaka i mislim da ima dosta mjesta za napredak. Trudićemo se da to što više poboljšamo”, zaključuje Peković.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име