Trener Svetislav Pešić
Ints Kalnins/Svetislav Pesic/REUTERS via Guliver image

Juče je kao bomba odjeknula vijest da bi legendarni Svetislav Pešić mogao da ponovo preuzme kormilo reprezentacije Srbije. Međutim, utisak je, da je stigao demant.

Da podsjetimo. U etar je puštena vijest da je Igor Kokoškov praktično već bivši selektor. To je dodatno podgrijano time da nikakve reakcije iz KSS-a nije bilo na nedavni žreb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Pored toga, Kokoškov se vratio u NBA ligu gdje je ušao u stručni štab Dalasa na čelu sa Džejsonom Kidom.

Zbog toga je samo pitanje dana kada će saradnja Košarkaškog saveza i Kokoškova biti i zvanično raskinuta.

Otuda ideja da se nakon 20 godina pauze Pešić vrati na čelo nacionalnog tima. Navodno je odabrao i da sportski direktor bude Dragan Tarlać, ali je Kari pokušao sve to da demantuje.

– Mene stvarno zanima ko pušta takve vijesti u Srbiji, kao ovo za mene. Stvarno mi nisu jasni. Vjerovatno to rade oni koji se samo bore da što brže nešto objave, budu prvi, a ostalo. Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim – odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo – rekao je Pešić za Sport klub.

Utisak je da je legendarni trener pokušao da demantuje stvari, mada po svemu sudeći samo je pitanje dana kada će biti promovisan na novu funkciju.

Pešić je poslednji angažman imao na klupi Barselone, pa iako je u godinama ono što je bitno je da ima volje da se uhvati vrlo odgovorne funkcije koja sa sobom nosi brojne izazove.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име