Pešić: Očekuje nas izazovna utakmica

U četvrtak, 25. novembra, Svetislava Pešića i reprezentaciju Srbije od 20 časova očekuje početak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi rival „Orlova“ biće selekcija Letonije, dok će tri dana kasnije igrati protiv Belgije u Monsu.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je pred duel sa Letonijom izjavio:

“Očekuje nas izazovna utakmica protiv Letonije koja ima kontinuitet, jer je tokom jula i avgusta igrala kvalifikacije i uigrana je, za razliku od nas koji smo se skupili prije samo nekoliko dana. To je sve početak jednog novog projekta. Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju su igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim. Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji” – poručio je Pešić.

Kapiten „Orlova“ Miloš Teodosić se u utorak priključio nacionalnom timu. On je u susret duelu sa Letonijom istakao:

“Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dvije godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija umije da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobjede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sjutrašnjoj utakmici” – naglasio je Teodosić.

4 Komentara

  Kuridža je i ljetos zaslužio da bude makar na širem spisku,jako zahvalan igrač..

  Odgovori

  Ove dve utakmice bi trebalo da se dobiju i sa mladim igracima

  Odgovori

  Jake protivnicke ekipe.. ali svakako od nasih mladih igraca ocekujem da ostvare povoljne rezultate u svoju korist..

  Odgovori

  Nemogu reci da su ORLOVI bas favoriti ali su jedna sasvim solidna ekipa.

  Odgovori

Postavi odgovor