Pešić kritikovao nakon poraza!

0
11
svetislav pešić
twitter

Nevjerovatno da je Srbija uspjela da u četvrtoj dionici ispusti veliku prednost protiv Belgije, postigne samo šest poena, i na kraju izgubi meč zbog čega je kritike uputio selektor Svetislav Pešić.

Iskusni trener je prve prozore okončao sa učinkom od jedne pobjede i jednog poraza koji je mogao da bude i izbjegnut…

– Najprije želio bih da čestitam reprezentaciji Belgije i treneru Đerđi. Zaslužili su pobjedu. Djelovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje.

Pokušao je selektor Srbije da objasni ogroman pad u poslednjih 10 minuta.

– Nismo odreagovali kako smo želili. Znali smo i prije početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati sa više fokusa. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke.

Otkrio je selektor i šta srpski košarkaši moraju da nauče iz ovog poraza.

– Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška – izjavio je Pešić

Ono sa čim je selektor zadovoljan je to što je stekao mnogo bolju sliku o reprezentativcima.

– Generalno, za mene je važno da posle ove dvije utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti – predočio je Pešić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име