pešić
Svetislav Pešić je bez angažmana nakon odlaska iz Barselone, pa slobodno vrijeme koristi i da se više posveti dešavanjima u domaćoj košarci.

”Zaključak je sledeći. U srpskoj ligi, najvišem rangu takmičenja, smanjiti broj stranaca na najmanju moguću mjeru. I treba proširiti ligu, a evo i zašto. Ne vidim razliku da li se liga igra sa 16 ili 20 klubova? Mi imamo sigurno 20 košarkaških centara u Srbiji sa prvoligaškim kvalitetom. Neće se svi boriti za prvo mjesto, ali ni u Španiji se ne bore svi prvoligaši za vrh, neko se bori za opstanak, neko za plej-of…” rekao je Pešić, i nastavio..

Ali to je važno za manje sredine zbog finansiranja. Ako je moj tim iz Loznice, Prokuplja, Kruševca ili bilo kog grada u Prvoj ligi, onda će opština to više finansirati i status tog sporta biće bolji. Zato ja apelujem, smanjiti broj stranaca i proširiti ligu. Sistem takmičenja se mijenja i prilagođava se ukupnim uslovima. Napraviti ligu od 20 klubova, podijeliti na sjevernu i južnu grupu.

Mi nismo više velika zemlja, meni je danas od Pirota do Beograda potrebno dva sata i petnaest minuta i usput popijem kafu. Mi smo tu svi blizu, ako se napravi takva liga sa grupama od po 10 klubova, pa onda plej-of, pa televizija koja će to ispratiti i eto lige koju svi prate i u kojoj naša djeca ostaju da igraju”, izjavio je Pešić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име