Petar Mijović, trener Budućnost Volija, bio je kritičan nakon trijumfa nad FMP-om.

Kako je saopštio Petar MIjović, za njega je ovo bila očekivano teška utakmica.

“Za mene lično očekivano teška utakmica. FMP ima izuzetno dobrog trenera i sedam dana da pripremaju utakmice, što znači da imaju vremena da odmore i da do detalja pripreme svakog protivnika. Tek će početi da igraju na nivou u skladu sa kvalitetom koji imaju. Što se tiče nas, bila je dobra jedino druga četvrtina, u intervalu od sedam-osam minuta igrali smo jako dobru odbranu i odatle došli do udara u napadu koje smo željeli da imamo od starta. Ključna stvar bili su prvih četiri-pet minuta drugog poluvremena, bez koncentracije i fokusa. Tada je FMP uzeo kontrolu“, rekao je Petar Mijović.

Podgoričani su loše šutirali za tri, svega 17 procenata realizacije…

“Dijelom mislim i da je veliki broj promašenih otvorenih šuteva, posebno najboljih šuterskih opcija Ivanović, Šehović, Nikolić koji su zajedno šutirali trojke 20-2, uticao da se FMP vrati. Samopouzdanje je palo, ,,smrzle“ se ruke i ušli smo u prazan hod. Pobjeda je važnija od svega, ali moramo naći razloge zašto nam se već drugi put dešava da nekoliko igrača ne izađu sa maksimumom fokusa i energije, što nam se sveti. Možda nas ,,omekšava“ priča koja se oko nas gradi, da smo mi favoriti uz Zvezdu u ABA… Mnogo je ekipa koje dobro rade. I ovaj meč i Zvezdin protiv Mege su to pokazali. Ako se ne trgnemo, brzo ćemo naići na probleme“, rekao je Petar Mijović.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović bio je zadovoljan izdanjem tima uprkos porazu.

“Čestitam ekipi Budućnost Volija na pobjedi, ali zaista čestitam i mom timu na borbi do kraja meča. Bili smo tim kakav želim da budemo. U najavi sam rekao da želim neizvjesnu utakmicu i da iskoristimo šanse koje nam se ukaže. Imali smo dva šuta, maltene za pobjedu, na kraju i posljednji napad… Da li je bio faul, to treba da pogledam. Zadovoljan sam igrom protiv favorita, naši mladi igrači igrali su preko 20 minuta. Najveći poraz za nas je povreda Ulubaja, koliko ozbiljno je vidjećemo kad se završe pregledi, ali to je najlošiji utisak utakmice“, rekao je Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име