Petrušev
Twitter/Petrušev
Filip Petrušev, košarkaš Anadolu Efesa, u intervjuu za klupski jutjub kanal pričao je o idolima, očekivanjima i karijeri, kako mu je bilo na Ljetnjoj ligi.

Filip je proveo dvije sezone na Gonzagi odakle je prešao u Megu i imao sjajnu sezonu. Prošlog ljeta se prijavio na NBA draft gdje je biran kao 50. pik od strane Filadelfija Seventisiksersa.

„U Megi sam igrao najbolju karijeru u životu, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokazao, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao ikada„ – kaže Petrušev.

Nastupao je za Filadelfiju na Ljetnjoj ligi.

„Bilo je u redu, možda ne kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna, bilo je u redu. Najteže je tamo privići se jer sam imao tri treninga i igrali smo utakmicu. Zbog toga je bilo mnogo slobodnog stila u toj košarci.”

Govorio je i o tome ko mu je idol i zašto nosi broj 33 na dresu.

„Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dvije trojke onda je još bolje. Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok i ja sam uvijek bio visok. On je radio sa te pozicije sve, pogađao je fejd avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant i zbog njegovog mentaliteta i strasti.” – rekao je Petrušev.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име