petrušev

Košarkaš Srbije Filip Petrušev izjavio je da se osjeća sjajno što ima priliku da igra za reprezentaciju.

Mladi centar igra sjajno ove sezone, proglašen je za MVP-ja ABA lige, a sa svojom Megom je stigao do finala srpskog prvenstva, kao i Kupa Radivoja Koraća. To sve je bilo dovoljno da dobije poziv Igora Kokoškova u nacionalni tim.

– Osjećam se sjajno, drugačije je nego u klubu. Imam drugačiju ulogu, ali podredio sam se timu i tim je na prvom mjestu. Olimpijske igre su na prvom mjestu, ali možda mi je čak i lakše jer igram sa najboljim igračima koje Srbija ima – rekao je Filip Petrušev novinarima posle meča sa Meksikom.

Centar Mega pojavio se u promotivnom sportu KSS za ovaj turnir u kom kaže da je prethodne Olimpijske igre gledao na televizoru, a sada je u prilici da na iste ode.

– Gledao smo kod kuće, sa porodicom. Gledaš svoju zemlju na najvećem takmičenju na svijetu. Osjećaš se kao fan. Ove godine je drugačije, imam šansu da se borim za mjesto koje vodi u Tokio. Da mi je neko rekao da ću za četiri godine biti u situaciji da to radim, ne bih vjerovao. Presrećan sam i tu sam da pomognem kako mogu – dodao je Filip Petrušev.

U grupi A, rivali reprezentacije Srbije biće Dominikanska Republika i Filipini, dok će se u grupi B takmičiti Senegal, Italija i Portoriko. Samo pobjednik turnira će obezbijediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име