Mečevima Lovćen – Jedinstvo i Teodo – Primorje od 18, te Sutjeska – Podgorica od 19 časova, večeras počeće takmičenje u Prvoj A ligi košarkaša.

Duel ABA 2 ligaša Sutjeske i Podgorice u Nikšiću biće posebno interesantan. U nedjelju je na programu duel Zata All stars, u ponedjeljak Ibar će u Rožajama dočekati Pljevlja, dok će u utorak Danilovgrad ugostiti Studentski centar.

U domaćem takmičenju, kako prenosi Pobjeda, učestvovaće čak četiri ABA 2 ligaša (Sutjeska, Podgorica, Lovćen i Studentski centar), dok će se ABA ligaši Budućnost Voli i Mornar pridružiti šampionatu na proljeće, od plej-ofa.

Ukupno je planirano da se odigra 22 kola, po dvokružnom sistemu. Košarkaški savez Crne Gore je uoči starta sezone donio niz mjera, kako bi takmičenje moglo da se odvija tokom pandemije korona virusa.

Svi klubovi moraju svakodnevno dostavljati izvještaj o temperaturama košarkaša na mail Saveza.

Domaćin utakmice mora staviti na raspolaganje beskontaktni toplomjer dobijen od KSCG, kako bi delegat utakmice mogao da izmjeri temperature svih igrača, pomoćnih sudija i sudija. Igračima se temperatura mjeri u svlačionici prije početka zagrijavanja (gornja granica 37,2 stepena).

Sva službena lica na utakmici (članovi stručnog štaba, pomoćne sudije, kamermani itd) moraju nositi zaštitne maske.

Domaćin utakmice mora se pobrinuti da u sali ima dovoljno dezinfekcionih sredstava za sve učesnike utakmice. Gostujuća ekipa je obavezna da ponese beskontaktni toplomjer dobijen od strane KSCG.

Utakmice se, za sada, igraju bez prisustva publike, a dozvoljeno je da najviše po 10 predstavnika kluba bude na tribinama (sa akreditacijama izdatim od strane kluba). Nepridržavanje navedenih odredbi biće sankcionisano.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име