Orlanda
Twitter: Jedina svijetla tačka tima-Vučević
“Dabl dabl Nikole Vučevića u porazu Orlanda” – je vjerovatno najcitiraniji naslov u istoriji crnogorskog sportskog novinarstva.

Naš centar igra fenomenalnu košarku, i godinama unazad je bukvalno glavna zvijezda i motor koji vuče naprijed tim “Medžika”, i striktno zahvaljujući njemu su par puta i upsjeli da se dokopaju plejofa.

Zato i ne čudi što bi većina fanova u Crnoj Gori, ali i šire voljeli da vide Nikolu u nekoj jačoj ekipi i ozbiljnijoj organizaciji od Medžika.

U jednačinu Orlanda mora da se uključi i zla kob sa povredama bitnih mladih igrača na kojima je trebala da se gradi budućnost franšize.

Tako su košarkaši Orlanda ostali bez usliga Džonatana Ajzaka, kao i Markel Fulca, sigurno do kraja ove sezone, dok u ovom periodu, pa sve do kraja marta ne mogu da računaju ni na Aron Gordona.

Sa svim tim problemima, ekipa Orlanda je ilazi svaku noć na megdan jačim timovima, i trude se da “što skuplje prodaju kožu”.

Sinoć je takva situacija bila u duelu sa Golden Stejt Voriorsima. Ekipa iz Kalifornije je slavila sa 111:105, a kod Orlanda je ponovo bio najbolji upravo Nikola Vučević sa 25 poena i 13 skokova.

Vučevića su pratili Terens Ros i Dvejn Bejkon, koji su dodali po 20 poena, dok je Džejms Enis imao 17.

Sa druge strane fenomenalni Stef Kari je ubacio 40 poena od čega čak 10 trojki. Pratio ga je Endrju Vigins sa 21 i Keli Ubre Junior sa 17 poena.

Ovakva Karijeva partija je oduševila i trenera Orlanda, Stifa Kliforda.

“Morao sam da mu kažem poslije utakmice da mislim da igra bolju košarku ove sezone nego one kada su uzimali titulu. Vratiti se poslije takve povrede i raditi ovo što on radi zavriježuje dilvjene svih nas iz ostatka lige”, kazao je Kliford.

https://www.youtube.com/watch?v=m4-ZMu1_LIk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име