aba
Foto: ABA liga/Twitter
Završena je juče sjednica Predsjedništva ABA lige, na kojoj je donijeto nekoliko odluka.

Najvažnija je ona da je ekipa FMP-a zvanično dobila jednogodišnji mandat da predsjedava ABA ligom.

Partizan već duže vrijeme pokušava da ospori učešće FMP-a u ABA ligi, zbog navodnog sukoba interesa sa Crvenom zvezdom.

Takođe, Partizan ističe da ekipa iz Željeznika nema vlasnički udio u ABA ligi.

Međutim, crno – bijeli nijesu uspjeli u tome, pa će predsjednik lige biti ujedno i predsjednik FMP-a Zoran Tošković. Za potpredsjednike će imati Đorđija Pavićevića iz Mornara kao i Željka Žilaveca iz Zadra.

Predsjedništvo u ovom obliku ne postoji jer FMP nema vlasnički udio u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige! Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i KK Partizan će ih tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju – piše na društvenim mrežama Partizana.

U vrijeme kada je oformljena nova liga vlasnički udio uzeli su neki drugi klubovi, pa tako u statutu i dalje stoje imena klubova poput Metalca iz Valjeva ili Cedevite iz Zagreba, ali ne i FMP-a.

Osim ove odluke, usvojena je i ona da bi u najskorijem roku trebalo objaviti kalendar sezone, s tim što će sve ipak zavisiti od toga kako će se Evroliga i Evrokup organizovati.

Na sjednici je dogovoren i vansudski sporazum takmičenja i Crvene zvezde, koja je ABA ligu tužila zbog zastarelih informacija.

Usvojeni su i predlozi direktora takmičenja Dubravka Kmetovića i Milije Vojinovića, odnosno nekoliko varijanti za odigravanje utakmica regionalnog takmičenja u vrijeme korona virusa.

Kao i nekoliko opcija koje bi mogle da se aktiviraju u slučaju prekida sezone…

6 KOMENTARI

  1. Ajde vise i taj Partizan,nijedna liga im ne odgovara ni u jednom sportu ako oni ne vode i nemaju sudije na svojoj strani! dosadise vise !!! bavite se sportom sve sto osvojite vam je po neki sudovima preko veze!

  2. Najbolje da napustite ligu, vama nista ne odgovara kada je ne osvojite, a uvijek spremate i alibi ako se to ponovi… Provalili vas svi klubovi, zato vas vise niko nista i ne pita…

  3. Što Zvezda nije istupila iz ABA lige posle neodlaska na utakmicu sa Budućnošću ? Tada su tvrdili kako je neregularno takmičenje. Svima je jasno da postoji sukob interesa. FMP je razvojni klub Zvezde

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име