REGION: Čović – Evroliga nije podlegla raznoraznim lobiranjima! Vujošević: Trebalo je da ide šampion ABA lige!

6
86

Skupština Evrolige na današnjem sastanku donijela je odluku da se sezona 2019/20 poništi. Takođe, odlučeno je da predstavnik regiona u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju i naredne sezone bude Crvena zvezda.

Predsjednik beogradskog kluba, Nebojša Čović u svojoj izjavi za “Tanjug” dao je punu podršku odlukama Evrolige:

“Nisam nijednog trenutka sumnjao će da ljudi u Evroligi podleći raznoraznim lobiranjima, pritiscima ispod i iznad stola, mutnim radnjama. Imam povjerenje u te ljude, bili smo potpuno opušteni, poslali smo sve što je traženo i bio sam siguran da će oni donijeti pravu odluku ili bolje rečeno jedinu moguću odluku u okolnostima u kojima smo se svi našli. Isto bih rekao i da je drugačije, jer Crvena zvezda je narodski klub i treba da se ponaša u duhu svog naroda. I kada pravi velika djela da bude skromna i mudra i uvjek pametna i na zemlji. Mislim da nam je to donijelo i do sada rezultate, jer histerije i nerealna očekivanja ne donose nikad ništa dobro.”

Povodom odluka Evrolige oglasio se i crnogorski stručnjak i najtrofejniji trener u istoriji beogradskog Partizana, Duško Vujošević. On je u izjavi za “Sport klub” rekao:

“Kada je riječ o 11 klubova sa A licencom, to nije dobro za košarku, ali oni nisu bili sporni. U principu ne volim kada se stvari rješavaju za zelenim stolom, bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige, koji bi onda predstavljao region u Evroligi. Novim sponzorom, Gaspromom, mijenja se pozicija Zenita. On bi mogao da bude 12. ekipa koja dobija ugovor. Predvidio sam i u intervju za list “Danas” da se neće igrati i da će Zvezda dobiti vajld kard. Nije dobro za evropsku košarku da se tako donose odluke, a nisu dobri ni ti desetogodišnji ugovori. Apsolutno je nepravedno prema Partizanu, a koliko ja poznajem Partizanovu publiku, neće se predati i tek će sada podržavati klub više.”

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име