Savić: Trudili smo se da sastavimo mladi tim, tražimo centra

Sportski direktor Partizana Zoran Savić u emisiji “Nos Gusta el Basket” na španskoj Radio Marki govorio je o sastavljanju ekipe i koju poziciju žele da popune.

“Veoma je komplikovano takmičiti se sa timovima koji imaju veće budžete. Lično volim da okupim tim sa šest ili sedam NBA prospekata sa ciljem da usput zaradimo na prodaji. Potpisivanje ugovora sa iskusnijim igračima je jednostavniji put do izgradnje tima, ali to nije ispravan put za srpsku košarku”, kaže Savić.

Ovog ljeta potpisana su dva bivša NBA igrača, Alen Smajlagić i Rodion Kuruc, dok su dovedeni mladi Jam Madar, Gregor Glas, Balša Koprivica..

“Trudili smo se da sastavimo najbolji mogući tim, mladi tim, u okviru naših finansijskih ograničenja. Želimo da ovom timu prirodamo još jednog centra”.

Savić je svjestan da očekivanja i pritisak moraju doći kada na klupi imate Željka Obradovića.

“Pritisak dolazi čim imaš Željka na mjestu trenera, ali to je ono što on želi… Ne mislim ipak da smo mi favoriti. Imamo dobar tim, ali ima i drugih. Valensija i Virtus su se pojačali preko ljeta. A njima je Evrokup jedina šansa da dođu do Evrolige. Mi možemo i preko Jadranske lige… Ovo je najjače izdanje Evrokupa. Novi format je pozitivna stvar. Svaka utakmica će biti važna, jer će prednost domaćeg terena biti ključna”.

Postavi odgovor