savić
Sportski direktor Partizana Zoran Savić rekao je u izjavi za klupski sajt da crno-bijeli još nisu završili sa formiranjem tima

„Kada je završena prošla sezona, bila je ideja da promijenimo dosta igrača. Kada je došao Željko, ideja je bila da napravimo tim sa 12 srpskih igrača, ali to je bilo nemoguće. Poslije nekih razgovora sa igračima, vidjeli smo da postoji njihova odbojnost prema dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska na relaciji ‘Zvezda-Partizan’, ne znamo to još“, rekao je Savić.

„Ovdje je specifično da odlaze mladi igrači, problem je to što im se propagira igra bez stresa. Kao da reklamiramo neki velnes, a ne sportski događaj, tj. košarku u kojoj je sve naboj, stres, ko će koga da ’prevari’, u pozitivnom smislu. Mi smo cijeloga života radili pod tim stresom, a sada ’slavimo’ dvadeset godina od poslednjeg zlata. Vjerovatno smo u tom periodu pravili greške, pa moramo da stanemo, razmislimo i da učimo od drugih. Moramo da se okrenemo mlađim igračima, Partizan da pokuša da izbaci mlađeg igrača iz mladih kategorija. To je ključ svega“.

Sportski direktor Partizana ističe da je lakše dovoditi igrače kada ste Evroligaški klub.

„Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dugo zajedno. Tu ubaciš dva-tri igrača, lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promijenio u sezoni. Željkov dolazak bio je podsticaj da napravimo takvu ekipu da pokušamo da dignemo rezultate odmah, ali da dovodimo i mlađe igrače koji mogu da budu budućnost, kao i da iskoristimo svoje igrače iz mlađeg pogona. Zato smo počeli nedelju dana ranije, da Željko vidi mlade igrače, mlade strance, da vidimo ko može da pomogne i u pripremama i u budućnosti“, objašnjava Savić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име