Šćepanović
Twitter: Šćepanović
Bivši trener Partizana Vlado Šćepanović govorio je o periodu provedenom na klupi crno-bijelih.

Vlado Šćepanović je u oktobru napustio klupu Partizana, a sada „iz drugog plana“ košarkaška dešavanja i ima želju da se vrati sportskoj priči – spreman je da svojim znanjem, iskustvom i poznanstvima, pomogne crnogorskoj košarci.

“Ako ostanem u Crnoj Gori, zašto ne razmišljati i na taj način. Ja sam neko ko je na najčistiji način napravio ime i karijeru, sa mnogim kontaktima i poznanstvima van Crne Gore, tako da bih sigurno u nekom drugom smislu, osim trenerskog, mogao da pomognem, ne samo košarci, nego generalno sportu u Crnoj Gori. Čovjek uvijek treba da ima ambicije, imam ih ja, ali sam neko ko se ne nameće i ne nudi nikome. Ali, sam spreman da preuzem odgovornost, da pomognem crnogorskom sportu, zašto da ne razmišljam i u tom pravcu”, kazao je Šćepanović za TV Vijesti.

Legendarni as ispratio je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su završene neuspješno za našu selekciju, koje neće biti na narednom Eurobasketu.

“Ovo jeste veliki neuspjeh. Mnoge reprezentacije koje su manje zvučne su se plasirale na Evropsko prvenstvo. To se dešava u sportu. Kada se dođe neuspjeh, treba iskreno otvoriti sva pitanja, podvući crtu i napraviti neki plan za budućnost, kako bi se spriječilo da se takve stvari dogode opet i da se Crna Gora nađe na mjestu koje joj pripada po košarkaškim imenima i renomeu”, rekao je Šćepanović.

Kaže da je ponosan na činjenicu da je bio trener Partizana, ali da je ostao “gorak ukus”.

“Mislim da nije trebalo da se prihvatim tog, posla, jer je mnogo više bilo rizika nego pozitivnih stvari. Ali, desilo se što se desilo. Poslije vremenske distance, ispostavilo se da nije sve bilo do trenera, nego da postoji milion nekih stvari. Nažalost, za tih nekoliko mjeseci sam se više bavio nekošarkaškim stvarima nego košarkom. Malo je ostavilo sve to gorak ukus… Ali, to je životna škola i razmišljanje za ubuduće. Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali isto tako je ostala gorčina, što to nije ni bilo ni izbiliza onako kako sam očekivao “, kazao je Šćepanović.

Prije Partizana vodio je i podgoričku Budućnost ali kaže da situacija nije bila ista.

“Potpuno je drugačija situacija bila u Budućnosti, nego u Partizanu. To je nešto neuporedivo. U Budućnosti sam za taj kratak period, sa tim momcima koji su tada bili u timu, ostavio dubok trag posebno u ABA ligi”, rekao je Šćepanović.

“Posao trenera nije isti kao nekad. Ranije se mnogo više pažnje posvećivalo košarci, nego što je sada… Sada je košarka na četvrtom mjestu. Odnos sa klubom, menadžmentom, medijima, menadžerima – nešto što je sada mnogo bitnije nego sama košarka. Ali, dobro takve su tendencije, tako je svima”, rekao je Šćepanović.

3 KOMENTARI

  1. Meni prave gorcinu ovakve izjave, kao uvrijedjena mlada zvuci. To sto Filipovski ne zna, ne znaci da je on znao, obojica su jako losi treneri plus Filipovski nema obraz da da otkaz. Odabir igraca je tek druga prica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име