ŠEJN LARKIN: Za pet godina u timu nijesmo otišli ni na ručak

Šejn Larkin če šestu sezonu u nizu nositi dres Anadolu Efesa, a tokom razgovora za ‘Eurohoops’ otkrio je par zanimljvih informacija.

Najveća razlika u odnosu na prethodni period biće činjenica da Micić i Ataman više nijesu dio Efesa.

”Prethodne sezone propustio sam 17 utakmica u Evroligi. Osjećao sam se kao da su me bacili direktno u vatru bez pripremnog perioda. Sada sam tu od početka i nadam se da ću maksimalno spreman dočekati sve izazove koje donosi nova sezona.” rekao je Larkin, pa nastavio:

”Nakon dvije godine u nizu gdje smo osvajali titule, prethodne sezone smo propustili plejof. Prvi faktor je svakako taj broj mečeva koje sam propustio. Nakon što sam se vratio na parket, Micić je zbog povrede koljena bio odsutan mjesec dana. Smatram da smo četiri godine igrali najbolju košarku u Evropi, a kada je došao Vil Klajburn to je trebalo da bude garant nastavka niza.” naglasio je Šejn.

”Kada sam se vratio na parket, Vasa i Klajburn su uspostavili neki svoj ritam i morao sam da se priviknem na još jednu super-zvijezdu u ekipi. Moram reći da niko nije vjerovao u nas kada smo u plejofu prvenstva Turske izgubili 40 razlike od Fenerbahčea, ali uspjeli smo da se vratimo i osvojimo trofej.” istakao je Larkin.

Osvrnuo se i na promjenu trenera ekipe. Ergin Ataman preuzeo je Panatinaikos, a njegov nasljednik u Efesu biće Erdem Džan.

”Džan je veoma komunikativan trener i otvoreno će vam reći kada nešto ne ide po planu. Ataman je imao drugačiji pristup, nikada se nije trudio da objasni u čemu je problem. Za pet godina, koliko smo zajedno bili u klubu, nikada nijesmo otišli na ručak.” otkrio je Larkin.

Postavi odgovor