Serđo Skariolo potpisuje novi ugovor?

Predsjednica košarkaške federacije Španije Elisa Agilar govorila je o pregovorima sa Serđom Skariolom oko produžetka saradnje.

Poslije 10 mjeseci pauze, Riki Rubio je ponovo zaigrao košarku i to u dresu reprezentacije, a na njegovom povratku poraženi su od Letonije u prvom meču kvalifikacija za Eurobasket.

Elisa Agilar je govorila o delikatnoj situaciji sa Rubiom.

”Čim sam postala predsjednica željela sam da znam kako je on, da stalno dobijam izvještaje o tome. Na kraju smo uvidjeli da sve ide u pozitivnom smjeru. Potvrdio nam je da želi da se vrati, da bude u FIBA prozoru i da počne novo poglavlje.” rekla je ona, pa dodala:

”To je najbolja vijest koja je mogla da se desi. Osim košarkaškog značaja i doprinosa, najvažnija je poruka koju je Riki poslao, a to je poruka o hrabrosti. Prvo je rekao da mora da prekine jer nije dobro. Sportisti su isto ljudi, imaju svoje procese, bolja i lošija vremena, a Rubio je u svemu bio hrabar.”

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Elisa Agilar je govorila i o potencijalnom produžetku saradnje sa Serđom Skariolom.

”Rekla sam već to, prioritet je da Serđo Skariolo bude selektor naredne četiri godine. Ne radi se samo o njegovom trenerskom kvalitetu nego i o smjeru u kojem se kreće razvoj mladih igrača. On zna koje su naše namjere i planovi, a znam i da je njemu Savez veoma važan. Mislim da je sada samo pitanje trenutka. Uvjerena sam da ćemo na kraju postići dogovor sa njim. Da ne želi da bude ovdje, već bismo to znali.” rekla je Elisa Agilar.

Novinare je zanimalo da li će i Lorenco Braun igrati za Španiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

”Imamo kontakt sa njim povremeno. Bili smo tu za njega kada je izbio rat u Izraelu, kada je Makabi došao u Madrid da igra Evroligu, otišli smo na kafu i Braunova želja je da bude u Valensiji na turniru za Olimpijske igre.” otkrila je Elisa Agilar.

Postavi odgovor