Krunoslav Simon
Krunoslav Simon/Twitter
Krunoslav Simon, jedan od najboljih košarkaša Evrolige, gostovao je na podkastu Inkubator i ispričao interesantnu anegdotu sa bivšim NBA igračem – Ti Džej Fordom.

Simon se prisjetio perioda koji je proveo u ekipi Zagreba, kao i sada već legendarnog “lokauta”, kada je veliki broj NBA igrača stigao u Evropu. Jedan od njih je bio Ti Džej Ford, koji je stigao upravo u Zagreb.

“U to vrijeme smo između ostalog igrali u Evroligi, a momci iz NBA su dolazili u Evropu dok je trajao lokaut da bi ostali u formi, da ne bi stagnirali. Ti Džej Ford je stigao kod nas. Odličan igrač, nema nikakve dileme, ali nikada neću zaboraviti kakve je šokove doživio u kratkom periodu, koliko je proveo u Zagrebu.” rekao je Simon i nastavio:

“Prva utakmica je bila u Kragujevcu. Treba nam više od deset sati autobusom do tamo. Ti Džej dolazi, slika autobus, a poslije sat vremena me pita, kada stižemo na aerodrom. Kada sam mu rekao da se opusti, da nas čeka jedanaest sati vožnje, te da kupi dvije koka kole na pumpi i uživa u vožnji, nije mogao da vjeruje”.

On je nastavio priču o Fordu koji je odigrao samo tri utakmice za Zagreb.

“U kakvom šoku je bio poslije autobusa, najbolje govori podatak da u Kragujevcu nije uspio da postigne poen. Nije znao gdje se nalazi. Bilo je na svu sreću i lijepih trenutaka. Igrali smo protiv Panatinaikosa u prepunoj OAKA areni. Bio je oduševljen, pita – kada ćemo ponovo, ja mu kažem nikada. Ubrzo se vratio u NBA.”

“U pomenutom Kragujevcu, dodatni šok, ako zanemarimo autobus, bila je činjenica da je po dolasku na meč, shvatio da će imati cimera u sobi. Nije znao čovjek, šta ga je snašlo. Mogu da zamislim kako smo mu izgledali mi ostali koji smo igrali karte da bi ubili vrijeme na putu, jer tada nije bilo interneta, pametnih telefona i brzih mreža”. – rekao je Simon.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име