Sjednica donijela promjene u Kup takmičenju, FOTO: kscg
Sjednica donijela promjene u Kup takmičenju, FOTO: kscg
Sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore, kojom je predsjedavao prvi čovjek federacije Nikola Peković, održana je danas u prostorijama saveza

Fenomenalno reprezentativno ljeto donijelo je puno zadovoljsta, a Upravni odbor je ocijenio rezultate vrlo uspješnim, sem muške juniorske reprezentacije koja se suočila sa velikim problemima u selektovanju igrača zbog povreda.

U susret novoj sezoni usvojen je kalendar takmičenja za sve lige. Odluka je da se u Prvoj ligi (I A MCKL) takmiči 12 ekipa po dvokružnom sistemu. Liga će početi 8. oktobra. KK Mornar Barsko Zlato i KK SC Derby će se takmičiti van konkurencije, tj. njihovi rezultati se neće računati osim kada je u pitanju opstanak u ligi. 

U Drugoj ligi (I B MCKL) će se takođe takmičiti 12 ekipa po dvokružnom sistemu. Liga počinje 15. oktobra.  U ženskoj Prvoj ligi (I A ŽCKL) će se takmičiti 6 ekipa po četvorokružnom sistemu. Liga počinje 15. oktobra. Takmičenje Lige mladih će početi u oktobru.

Sjednica UO je usvojila izmjene propozicija u Kup takmičenjima. U februaru će se održati F8 Kupa Crne Gore za seniore, a učesnici će se odrediti prema sljedećim kriterijumima:

– tri ekipe iz ABA lige
– četiri ekipe prema plasmanu u I A MCKL na polusezoni
– prvoplasirana ekipa u I B MCKL na polusezoni

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име