SKARIOLO: Nemamo razloga da budemo razočarani

Na konferenciji za medije nakon što je njegov Virtus izgubio “majstoricu” od Milana, utiske je sumirao Serđo Skariolo.

Ekipa iz ‘grada mode’ slavila je u sedmom meču finala i tako osvojila jubilarnu 30. titulu prvaka Italije. Na taj način sastav iz Bologne ostao je na 16 trofeja državnog prvaka. 

“Čestitam Milanu. Kao i u svim utakmicama do sada domaći tim je pokazao više energije i želje, te je slavio. Domaći teren je na kraju bio od krucijalnog značaja za cijelu ovu seriju. Moram reći da sam veoma ponosan na svoje igrače. Ne samo zbog ove utakmice, gdje smo evidentno ostali bez goriva, ali tokom sezone smo pokazali ozbiljan pristup, takmičarski naboj, te sposobnost da prevaziđemo veoma teške trenutke. Naravno da postoji žal zbog poraza, ali nema razloga da budemo razočarani ili ljuti.” istakao je Skariolo.

”Želim da se zahvalim svima, svakom članu stručnog štaba, tehničarima, fizioterapeutima i svima onima koji su uložili svoj trud bez odustajanja kada je bilo teško. Čak i na ovom susretu, gdje smo poraženi sa 12 poena razlike. Kao što sam rekao, čestitam Milanu, ali sam veoma ponosan na timsko zalaganje svoje ekipe.” dodao je trener Virtusa.

Postavi odgovor