Smailagić
Twitter/Smailagić
Alen Smailagić, novi košarkaš Partizana, nakon NBA lige došao je u Beograd i u razgovoru za Sport Klub pričao je o svom novom klubu i treneru.

„Mislim da nisam jedini među novim igračima crno-bijelih kod kojih je na dolazak presudno uticao Željko Obradović. Možda je ovo moj najbolji potez u karijeri što sam došao da radim da radim sa stručnjakom takvog iskustva, od koga može toliko novog da se nauči. A, na prvom mjestu, da se dosta napreduje, imam toliko mnogo toga još da učim“, rekao je Smailagić.

„To je totalno drugačije, a opet zbog trenera. Stigao sam spreman da upijam svaki savjet, ali i da pružam maksimum, kako na treningu, tako i na utakmici. Kada se spoje učenje i zalaganje, trebalo bi da proizvedu prave stvari na timskom i individualnom planu“.

Razlika je, kaže, u treninzima u NBA ligi i u Partizanu.

„Kod nas se intenzivnije i duže trenira, brzo sam to osjetio u novom klubu. Daleko od toga da mi to smeta, došao sam da bih žestoko radio. Takve stvari su mi možda nedostajale tokom boravka u Americi“ – rekao je Smailagić.

Ugovor je potpisao na tri godine.

„Uslovi su odlični, saigrači su pravi, a o treneru da više ne trošim riječi, sve govori njegova fascinantna karijera. Nije mali broj stvari koje sam već naučio od Željka i za ovo kratko vrijeme. Već smo razgovarali šta od mene očekuje, ali i o nekim akcijama“.

Smailagić kaže da nije ovakve treninge doživio u životu.

„Ovakve treninge još nisam doživio. Toliko znanja, ali i strpljenja. Čak i kada uradimo nešto sasvim korektno, ma odlično, Željko ima dodatak u smislu da to može još bolje, na samo neki njegov način. Uporan je da nam dokaže da je u pravu, a to te obori s nogu. Zato ima toliko pozitivnog uzbuđenja, a na treningu, jedan drugog prosto tjeramo da dižemo ’ljestvicu’“. – rekao je Smailagić.

Rekao je da se ne kaje zbog odlaska u NBA ligi.

„Mislim da nisam pogriješio oko odlaska u SAD jer sam napredovao košarkaški, ali i sazrio kao ličnost. U jednom periodu sam trenirao sa gigantima, od kojih sam dosta naučio, o životu, ali i sportu za koji sam se opredijelio. Da je košarka mnogo više od akcije na parčetu papira, to je prvo igra. Ali i korekcija izvjesnih stvari kao što je moj šut za tri poena. Mnogo su radili sa mnom na tom segmentu, a ja nisam vjerovao da ću toliko napredovati. Na neki način, taj moj ’izlet’ u NBA, doveo me je u klub sa velikom tradicijom i ambicijama“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име