Vasić
Sonja Vasić / Twitter

Sonja Vasić je fantastičnom igrom na Evropskom prvenstvu zaslužila MVP nagradu i mjesto u najboljoj petorci turnira.

Najbolja košarkašica reprezentacija Srbije koja je u nedelju pobijedila Francusku u finalu, nedavno je najavila da nakon Olimpijskih igara završava karijeru, a o tome je pričala i nakon osvajanja evropskog zlata.

– Od početka pričam da ne želim pretjerano pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svjesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovdje. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih. Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni pridje i kaže: Ajde Sole ti ovo rješavaš. One izvlače najbolje iz mene – rekla je Sonja Vasić.

Ona se prisjetila prethodnog perioda koji je bio izuzetno uspješan za žensku košarku.

– Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. djelovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspjeh za našu generaciju – poručila je Sonja i dodala:

– Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima.

Sonja je na kraju rekla da je bilo važno što je imala saigračice koje su pratile njen učinak.

– Mi kada ispunimo te neke naše ciljeve, nema drame. U finalu je prva utakmica kada se mi napokon malo opustimo. Vidite da je dosta igračica koje su tokom prvenstva igrale u grču, sada počinje da pokazuje sav svoj potencijal. Sada mi je bilo lako da igram, jer znam da ne moram da se brinem, ne moram da preuzimam odgovornost – zaključila je Sonja Vasić.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име