Sonja Vasić završava karijeru nakon Tokija

0
9
Sonja Vasić
Izvor: Facebook

Srpska košarkašica Sonja Vasić najavila je da će penzionisati nakon Olimpijade u Tokiju.

Košarkašica Srbije, Sonja Vasić, saopštila je da će se po završetku Olimpijskih igara u Tokiju, povući iz profesionalnog igranja košarke i otići u penziju.

Sonja važi za jednu od najboljih i najtalentovanijih košarkašica na području Evrope, ali je odlučila da je vrijeme za kraj karijere.

“Četrnaest sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira, tri titule šampiona i vrijeme je za kraj. Prošle nedjelje sam odigrala svoje posljednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju. Željela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korijene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih ekipa na svijetu. Vrijeme je za kačenje patika o klin, poslije Olimpijskih igara u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina.” – napisala je Vasić na Instagramu.

Sonja Vasić je trenutno član Đirone, a najavila je da će se do kraja sezone boriti za klkub a naročito za reprezentaciju Srbije koja će igrati na Igrama u Tokiju.

“Ljeto će ko i uvijek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju. Jedno je sigurno, uživati dok traje!” – ističe Vasić.

Sonja je sa reprezentacijom Srbije bila šampion Evrope 2015. godine, osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2019. godine.