Spanulis
Twitter/Spanulis

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis nedavno je završio svoju karijeru, a sada je i poslednji put stao pred medije.

Spanulis je održao oproštajnu konferenciju i tom prilikom se prisjetio svojih početaka i nekh zanimljivih detalja.

– Imao sam dugo putovanje u košarci. Mnogo sam naučio, iskusio sam momente koje nisam mogao ni da zamislim. Stekao sam porodicu, ali zaista sve što sam doživio zaista je bilo nezamislivo. Neki od tih momenata koje sam doživio doveli su do toga da izgubim kosu – rekao je Spanulis.

Pričao je i o svom odnosu sa saigračima.

– Nisam uvijek bio najbolji saigrač, bio sam veoma težak za saradnju nekada. Bio sam grub sa saigračima. Ali, razgovarao sam sa njima i znaju da je to uvijek bilo za dobrobit tima. Mislim da sam bio inspiracija mnogima da nikada ne odustanu i da nadmaše sopstvena očekivanja – ističe Spanulis.

Od svih klubova u kojima je igrao – istakao je Olimpijakos.

– Igrao sam za Marusi, Panatinaikos, u NBA, ponovo PAO, ali Olimpijakos je bio moja Itaka. Želim da se zahvalim predsjednicima, imali smo svoje momente, dobre i loše, ali uvijek smo bili na istoj strani, moji treneri, moji saigrači i moja porodica, brat i majka – govorio je dalje Spanulis.

A, šta će raditi sada kada se penzionisao?

– Mnogo puta sam čuo da se sportisti posle karijere suoče sa depresijom. Mislim da imam mnogo iskustva i da sam time blagosloven. Vjerujem da sam uradio sve. Borio sam se sa povredama, pokušao sam još jednom da se vratim, ali to je bilo to. Tu sam pred vama, nemam nikakve bilješke za ono što želim da kežem, pričam iz srca kao što sam to uvijek radio – zaključio je Spanulis.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име