STIV KER: U Srbiji postoji sjajna košarka

Stiv Ker, selektor američke košarkaške reprezentacije dao je izjavu nakon pobjede protiv Italije i imao lijepe riječi za košarkašku selekciju Srbije.

“Naši momci su sjajno odigrali odbranu, bilo je mnogo pritiska i ovo je naša najbolja defanzivna utakmica od početka prvenstva i trebaće nam još dva takva meča da osvojimo turnir. Izgubili smo prošli meč i uvjek želite da odgovorite na poraz takmičarski. Kada igrate sa takvom energijom i kada tako delite lopte to je infektivno i postane zabavno. Onda je tim najbitniji i to je najbolja moguća moguća košarka. Već pet nedelja zajedno putujemo i imamo još pet dana ovog putovanja. Konj je sve brži u galopu kada je blizu štale i to su sada naši momci. Momci znaju šta slijedi i siguran sam da će biti još bolji u narednim mečevima”, rekao je Stiv Ker.

“Jako poštujemo FIBA košarku i nešto što moramo kao američki treneri da uradimo je da naučimo naše momke da je FIBA drugačija od NBA. Prvo moramo da poštujemo te razlike i da naučimo momke pravila koja ovde postoje”

Trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker je dobio pitanje o Srbiji na šta je poručio:

“Litvanija je bila sjajna, a iako nisam gledao utakmicu čuo sam da je Srbija bila briljantna protiv Litvanije i to poštujemo. U Srbiji postoji sjajna košarka, kao i u celoj bivšoj Jugoslaviji, Hrvatskoj… Dugo, dugo se tamo igra sjajna košarka i mi poštujemo. To nam govori da ovde ima još sjajnih timova na turniru”.

Postavi odgovor