Bruka KS BiH: Mirza Teletović podnio ostavku, Igokei ponuđeno da im se poštom uruči pehar

Nekadašnji NBA košarkaš i predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, podnio je danas ostavku na toj poziciji zbog loše situacije u KS BiH.

“Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KS BiH. U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađeš u situaciji da ne možeš sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku”, naveo je Teletović u saopštenju i dodao:

“Ponosan sam na svoj angažman u KS BiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije, što je na kraju rezultiralo sjajnim rezultatima, ali došlo je vrijeme da se stavi tačka na i, jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportista, ne želim da budem dio nečega gdje obećano ne može ili ne želi da se ispuni”.

Iste godine kada je Teletović stigao na čelo saveza, na mjesto selektora došao je Vedran Bosnić, koji je podnio ostavku malo prije Teletovića.

A kakva je situacija u ovom savezu najbolje govori posljednja izjava menadžera Igoekee kome je, kako je naveo, ponuđeno da se ekipi iz Laktaša šampionski pehar dodijeli poštom.

“Tačno je da se do posljednjeg kola nije sve znalo, ali mogli su klubove obavijestiti na neki način. Zamislite, zvali su nas iz kancelarije Košarkaškog saveza sa prijedlogom da poštom pošalju pehare i medalje. To nijesam doživio nikada, nijeste ni vi sigurno. Ne krivim te ljude koji rade u kancelariji, znate oni su samo radnici tu“, rekao je Siniša Kovačević tim menadžer Igokee.

Košarkaši BiH su izborili nastup na predstojećem Eurobasketu (1-18. septembar) na kojem će igrati u Grupi B sa Njemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom.

Postavi odgovor