Kajišnik
Izvor: Instagram
Tina Kajišnik nasledica Sonje Vasić pohvalila je sve ekipe i istakla da vjeruje u plasman tima na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Australiji.

Košarkašice Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket su se našle u Grupi A i igraju protiv Australije, Brazila i Koreje.

Mogu da kažem da nam je grupa dobra, imamo šanse da se kvalifikujemo. Uvijek je do nas i volim da se mi fokusiramo na našu igru i na pripremu pred svaku utakmicu. Sve ekipe su dobre, čim su se našle na žrebu za kvalifikacije, rekla je Kajišnik Tina.

Mečevi se igraju od 10. do 13. februara, a domaćin kvalifikacionog turnira biće Beograd, takođe je domaćin i Grupi B, u kojoj se nalaze Francuska, Kina, Nigerija i Mali.

– Veoma mi je drago što kvalifikacije igraju u Beogradu. To što smo domaćini značiće nam mnogo. Turnirski je sistem i u tri utakmice moraš da daš maksimum, ali zaista vjerujem u naš tim. Mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo uspjeti da se kvalifikujemo.

Ona je analizirala protivnike:

– Sa Korejom smo imale blizak susret, igrali smo sa njima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Donekle su nam poznate kao i način igranja azijskih timova. Brze su, dosta šutiraju, pa će i naša priprema meča zasnivati u tome da zaustavimo njihovu tranziciju i šut. Brazil je možda nepoznanica, nismo se skoro sastajali sa njima. Nismo sigurni ni u kakvom će sastavu doći.

Za odlazak na SP u grupi C koja se igra u Osaki borit će se Japan, Kanada, Belorusija i Bosna i Hercegovina, Grupi D pripadaju SAD, Belgija, Rusija i Portoriko i biće održan u Vašingtonu.

Svjetsko prvenstvo u Australiji igra se od 22. septembara do 1. oktobara 2022. godine.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име