Tina Krajišnik je novi kapiten srpskih košarkašica!

1
17
Krajišnik
Izvor: Kareem Elgazzar/Tina Krajisnik (33)/REUTERS via Guliver image
Nakon odlaska Sonje Vasić ulogu kapitena preuzima Tina Krajišnik.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije započela je pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evrobasket 2023, a prvi meč naš tim odigraće u nedelju od 18 časova u Zaboku protiv Hrvatske.

Na okupu je 15 igračica, a sastav je dosta izmjenjen u odnosu na prethodno ljeto, te je Tina Krajišnik je postala novi kapiten ekipe.

“Ponovo smo na okupu nakon zahtjevnog i uspješnog ljeta iza nas. Utisci su se slegli i znajući koliko smo pružile i koliko je rada iza nas, sada smo došle spremne i fokusirane na novu borbu i nove izazove. Tačno je da je naš tim znatno podmlađen i da je trenutno u sastavu samo nekoliko iskusnijih igračica, ali iskreno vjerujem da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ova kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da da željeni rezultat. Očekuje nas šest trenažnih dana koje ćemo maksimalno iskoristiti za pripremu utakmice sa Hrvatskom. Još jednom bih istakla da iskreno vjerujem u naš tim i da ćemo predvođeni selektorkom sigurno dati maksimum kao i do sada”, istakla je Tina Krajišnik.

“Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmjerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko povjerenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu. Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspješno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmjerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu – zaključila je Krajišnik.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je ljetos napravila velike uspjehe pošto su osvojile zlato na Evropskom prenstvu u Valensiji, a zatim stigle do polufinala Olimpijskih igara. 

Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18.00 časova u Zaboku.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име