Meridianbet: EuroLeague

Najjačim evroligaškim ugovorima pozabavio se portal Eurohoops, a evo ko se sve našao u top 10.

Na prvom mjestu ostao je Nikola Mirotić. U prethodnoj sezoni je otkriveno da u Barseloni igra za 5,4 miliona dolara.

Prati ga Shane Larkin iz Anadolu Efes sa 3,7 miliona dolara. Larkin je imao istorijsku sezonu, mediji navode da je zbog otkaza dobio 7,7 miliona dolara, ali klub to negira.

Na trećoj poziciji našao se Nikola Milutinov, koji je u Olimpijakosu prikazivao partije vrijedne pažnje, pa je ovog ljeta predstavljen kao jedan od najboljih transfera i pojačanje CSKA iz Moskve. Kako navodi Eurohoops, novi ugovor Nikole Milutinova je 150% veći od novca koji je dobijao u Olimpijakosu. Dugo se nagađalo i oko njegovih novih primanja, a pomenuti portal tvrdi da je to 2,5 miliona dolara.

Na četvrtoj poziciji je Majk Džejms, sa identičnih 2,5 miliona dolara, zatim slijedi Aleksej Šved iz Himkija, sa takođe 2,5 miliona dolara. Nakon njega je francuz Nando De Colo, koji je pristao da mu Fenerbahče smanji platu zbog situacije sa korona virusom na 2,4 miliona dolara. Sa 2,2 miliona slijedi Jan Veseli, koji je kao i De Kolo prihvatio smanjenje plate i ostao vjeran Feneru.

Plata Serhija Llulla u Real Madridu iznosi između 2,2 i 2 miliona, a 2 miliona po sezoni ima i njegov saigrač Valter “Eddi” Tavares. Za istu sumu igra i Corri Higgins u Barseloni, a toliko dobija i Alek Abrines u katalonskom klubu.

Na spisku dobro plaćenih nalazi se i Sloukas, Calathes, Rodrigez, Fernandez, ali i Vasilije Micić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име